Over Esther Swen

van Pilates Studio Utrecht

Over Esther

Esther is een ervaren Pilates docente en heeft een achtergrond in Fysiotherapie. Van jongs af aan in beweging geweest en verschillende sporten o.a. hockey en roeien op hoog niveau gedaan.
Na een paar jaar studeren in het buitenland (Boston) bewust gekozen voor fysiotherapie. Een studie die praktisch (be)handelen en de medische wetenschap combineerd. Tijdens een studie stage in een ziekenhuis in Boston, kwam ze in contact met de Pilates Methode als revalidatietherapie. Hiermee is ze zich gaan specialiseren binnen de fysiotherapie, in het bijzonder bij orthopedische en neurologische patiënten.

Inmiddels heeft ze vele opleidingen en workshops gevolgd in Amsterdam, Londen en New York. Waaronder bij Polestar Pilates in Londen de opleiding Comprehensive: Pilates for Rehabilitation.
Hierin wordt de ideale combinatie van fysiotherapie en Pilates gemaakt. In New York heeft ze het Pink Ribbon Program gevolgd. Speciaal ontwikkeld voor vrouwen die willen revalideren na borstkanker. In de studio trainen er meerdere klanten die borstkanker hebben of hebben gehad.
Regelmatig reist ze naar New York, Londen en andere plekken in de wereld om trainingen te geven of zelf master trainingen te volgen.

Al meer dan 4 jaar geeft ze verschillende weekenden per jaar les aan collega Pilates docenten. De ‘Pilates & Anatomy’ opleiding bestaande uit 5 Modules ( o.a. Ademhaling, Houding en Wervelkolom). Hierbij worden Pilates docenten opgeleid in het praktisch toepassen van de anatomie tijdens het lesgeven in de Pilates Methode.

Naast het werk in de Studio werkt ze twee dagen per week in een Fysiotherapie Praktijk in Veenendaal.
Hier behandeld ze met name orthopedische en neurologische patienten, maar ook veel houdingsproblematiek en het trainen van jonge (top)sporters zoals veldrijders, dansers en zwemmers.

Een paar keer per week speelt ze in een jong en dynamisch dames elftal bij Hockeyclub Phoenix in Zeist. Buiten deze sport doet ze in de spaarzame vrije momenten aan golfen, paardrijden en fotografie.