Pilates

Pilates of de Pilates Methode is een trainingssysteem uitgewerkt door Joseph Pilates. Wereldwijd wordt de Pilates Methode aanbevolen door artsen, specialisten en fysiotherapeuten en erkend als een belangrijke vorm van bewegen en zelfs gebruikt als therapie. Toen Joseph Pilates, rond 1930, zijn studio opende in New York, waren het vooral dansers die er heen gingen om te revalideren. Door het grote succes dat hij had met de revalidatie van de dansers o.a. van het NewYork Ballet, vonden ook andere klanten en sporters hun weg naar de studio.

 

 

 

De Pilates Methode is de laatste jaren enorm onder invloed van de medische wetenschap ontwikkeld. Niet alleen als fitness regime maar ook als bewegingstherapie bij het verminderen van (pijn)klachten en als preventie voor klachten aan de wervelkolom en het gehele lichaam.

 

 

 

Met de Pilates Methode zorgt u voor lichaam en geest, vandaar Mind-Body training. Mind beweegt Body; het gaat om bewegen met controle, precisie en vloeiendheid. Intelligentie en kracht komen samen en zorgen voor een hoger lichaamsbewustzijn. De wervelkolom wordt stabieler en soepeler, de rug-, buik- en bekkenspieren worden sterker. Hierdoor verbetert uw lichaamshouding en vermindert en voorkomt u klachten.

 

Les volgen?

Plan lessen online

Boek les